Google Adwords Annonsering

PPC eksperter i Norge er ikke lett å finne, og kommer nok ikke for en billig pris hvis du er ute etter å ansette en til å jobbe for deg, men det finnes andre alternativer for de som trenger litt hjelp. Det viktigste å vurdere når du søker etter noen høyt kvalifisert til å administrere din AdWords-konto er at personen er kvalifisert har og god erfaring. Mange hevder å være eksperter på søkemotoroptimalisering og Adwords, men få kan faktisk bevise det. Noen av de vanligste prestasjoner, sertifiseringer og erfaringer som en  “pay per click” ekspert bør ha, er følgende:

 • Aktiv Google Partner Status.
 • MCC-konto eier med flere kundekontoer som viser sterk ytelse.
 • Aktiv Google Adwords Grunnleggende eksamen sertifisering.
 • Aktiv Google Adwords Search Advertising sertifisering.
 • Aktiv Google Adwords Display Advertising sertifisering.
 • Aktiv Google Adwords Video Advertising sertifisering.
 • Aktiv Google Adwords Shopping Advertising sertifisering.
 • Aktiv Google Adwords Mobile Advertising sertifisering.
 • Google Analytics-sertifisering.
 • E-handel sertifisering Google Analytics.
 • Henvisninger og attester fra aktive kunder.

Hvis du snakker med noen om PPC, bør du be dem om å sende deg et skjermbilde av deres Google Partner profil der du kan se deres aktive sertifiseringer og partnerskap.

Enhver person som kan bevise at de er i besittelse av alle Google Adwords sertifiseringene, Analytics sertifiseringen og som også har evnen til å gi deg attester/referanser, er en ekte proff. Hvis personen også topper det hele med muligheten til å vise deg aktive kampanjer med god ytelse, så er du på rett spor. For de av dere som ikke er kjent med Google Adwords annonsering, bør du kanskje vurdere å lære deg det mest grunnleggende om hvordan det fungerer, eller selv ta en Google Adwords sertifisering som forklarer deg hvordan en skal konfigurere og administrere en Google Adwords konto vellykket. Jeg skal nå kort forklare hvordan Google Adwords fungerer sammen med Google Analytics, slik at du kan se på en aktiv kampanje og måle effektiviteten av den uten problemer.

 

Hvordan raskt analysere resultatene av en Pay-Per-Click-konto

La oss gå over det mest grunnleggende for de av dere som er helt ny i “pay per click” markedsføring med Google Adwords. Først av alt, når du søker etter noe på Google f.eks “advokat Bergen”, finner du 3 typer resultater på Google. Øverst kommer Google annonser, så for enkelte lokale søk (søkeord som inneholder by/sted) kommer Google maps bedriftsoppføringer og til slutt kommer de organiske eller naturlige søkeresultatene som er de mest relevante søkeresultatene basert på hva Google verdsetter hos nettsider. De betalte annonsene kalles også sponsede annonser, og det er her annonsører som deg selv kan dukke opp ved hjelp av Google Adwords. Du kan kontrollere hvilke søkeord du ønsker å vises for og hvor mye du er villig til å betale for å dukke opp der. Beløpet du er villig til å betale for hvert klikk, vil forenklet avgjøre hvor høyt annonsen din rangeres. For eksempel hvis jeg setter opp en konto hvor jeg er villig til å betale 60kr per klikk for søkeordet “advokat Bergen”, så må neste person sette et høyere beløp dersom personen øsnker å dukke opp over meg (dette er veldig forenklet forklart og blant annet forutsatt at min og konkurrenten min sin nettside har samme kvalitet og innhold).

 

Spore resultater av PPC-kampanjer

Å spore resultatene av kampanjen er den viktigste rollen til en PPC ekspert som account manager. De må være i stand til å rapportere viktige tall som pris, antall kunder som genereres (dvs. telefonsamtaler og utfylte skjemaer etc) og inntekter generert fra nettstedet ditt hvis det er en nettbutikk du arbeider med. Google Adwords gjør over 320 milliarder per år i inntekter, og det er av den grunn at de gir en meget robust programvare for sporing (kalt Google Analytics) for annonsører som driver med PPC-markedsføring. Når programmet er satt opp på riktig måte, kan du bokstavelig talt se kostnadene for hvert søkeord du bruker som annonsør, samt antall telefonsamtaler, utfylte skjemaer eller inntektsbeløpet fra hvert søkeord. Ved å bruke Javascript sporing kan Google spore hver besøkende svært nøye for å se hvilke søkeord de brukte for å finne deg, hvor de befinner seg, hvilken tid de kom inn på nettsiden din, hvilke sider de gikk til og sporing av telefonsamtaler besøkende gjør når de ringer nummeret på nettsiden din (ganske skummelt men sant, Google kan gjøre alt dette).

Når en som meg eller en annen PPC ekspert tar seg tid til å sette opp alle disse sporingsparametrene, kan du enkelt finne ut om ditt PPC budsjettet er nok til å generere en god nok avkastning for deg til å fortsette med denne markedsføringsmetoden eller ikke.

 

Hva du bør spørre en Adwords Ekspert om før du ansetter dem

Nå som du vet en ting eller to om Google Adwords og hvordan det fungerer, er det på tide å starte jakten. Før du bestemmer deg for hvem du ansetter, bør du spørre dem om følgende spørsmål:

 • Kan du vise meg en rapport som viser kostnader, konverteringer og kostnad per konvertering fra en konto i løpet av de siste 30 dagene?
 • Kan du vise meg dine aktive Google sertifiseringer i Google Partners-profilen?
 • Kan du be en aktiv kunde sende meg en mail eller ring meg for å forklare hvordan ting har gått i samarbeid med deg?
 • Kan du vise meg en rapport som viser at konverteringsfrekvensen øker over tid for mer enn én konto?

Hvis du har noen som kan gi alt dette uten å nøle, er det sannsynlig at de er kompetente nok i Adwords markedsføring til å gjøre jobben for deg. Hvis de viser nøling eller prøver å fortelle deg at disse tingene ikke er viktig, lyver de og vil sannsynligvis ikke komme til å gi deg en god opplevelse med Google Adwords markedsføring. Pay per click markedsføring er ikke billig, så du bør vite at du er i gode hender når du leier noen til å konfigurere og administrere AdWords-kontoen din. Videre hevder enhver webdesigner og aktive internett-brukere å vite hvordan en gjør SEO og PPC, men det er veldig få som faktisk får dette til og vet hvordan du gjør det riktig. Forhåpentligvis vet du nå hvordan du kan skille mellom amatører og dem som faktisk er i stand til å levere de resultatene de lover.

 

Vi gir deg gjerne en gratis konsultasjon og nettstedsanalyse, og deretter en ærlig vurdering av de endringene vi kan gjøre for å forbedre din virksomhet.

Kom I Gang Nå